Følg ESA-astronaut Andreas Mogensen

Andreas' videoblogs

 

Andreas Mogensen har i løbet af sin forberedelse til rumrejsen lavet en lang række videoindslag, hvor han viser og fortæller "live", hvordan han er blevet trænet og har forberedt sig til iriss-missionen. Du kan følge med rundt i Andreas' forberedelser eller dykke ned i særlige emner.

Her på siden ser du de nyeste videoer fra Andreas Mogensen. Du kan endvidere se disse videoindslag om større projekter, som Andreas har deltaget i:

Slå undertekster til

Brug undertekstknappen for at vise undertekster, hvis de ikke kan ses automatisk:


Sidste indspurt (ESA video)

ESAs video om Andreas og Timothys sidste indspurt inden deres missioner begynder.

 


Når musklerne svinder ind

Andreas er på det europæiske astronautcenter, hvor han viser os det udstyr der skal bruges til et eksperiment om astronauters tab af muskelmasse, når de er i rummet.

 


Knogletest i Frankrig

Andreas benytter en helligdag til at smutte fra Tyskland til Frankrig. Hans ben og knogler bliver testet videnskabeligt for at se, hvordan de reagerer på opholdet i rummet.

 


Tester brandprocedurer i Soyuz-kapslen

Test af nødprocedurer i Soyuz-kapslen - herunder hvilke muligheder astronauterne har, hvis der skulle opstå brand ombord.

 


Centrifuge 8G

Andreas Mogensen er en tur i Moskva, hvor han får en tur i den store centrifuge - og oplever, hvordan en brat indtrængen i atmosfæren kan opleves.

 


Telerobotics del 2: Meteron

Andreas er endnu en dag på ESTEC. Denne gang handler det om Eurobot, den robot, som Andreas skal fjernstyre oppe fra rumstationen. Planen er langsigtet, at sådan en Eurobot for eksempel skal bruges ved opbygningen af en månebase - robotten gør arbejdet, mens astronauten styrer og overvåger.

 


Telerobotics del 1: Haptics

Andreas er hos ESA-centret ESTEC i Holland for at lære mere om den avancerede fjernstyrings-robotarm, som han skal betjene på ISS. Teknologien bliver fremvist på videoen.

 

Celleforskning på ISS

Andreas er på det europæiske astronautcenter i Køln, hvor han får fremvist et eksperiment, som han skal arbejde med på ISS. Det handler om menneskeceller, der sættes ind i en inkubator. Man vil blandt andet se, om cellerne deler sig på anden måde end normalt, når de er i vægtløs tilstand, og om de producerer andre typer af proteiner end normalt.

 


Soyuz-træning med Gennady Padalka

Andreas træner i Soyuz-fartøjet med Gennady Padalka, den russiske kosmonaut, som Andreas skal følges med tilbage til Jorden efter sit ophold på ISS.

 


Missionsemblem for iriss og logo for uddannelsesaktiviteter

I denne video fortæller Andreas om sit missionsemblem og om det officielle logo for missionens uddannelsesaktiviteter.

 

 


Andreas dykker med italiensk astronaut ved NASAs Neutral Buoyancy Lab (nul-opdrifts laboratorium)

Andreas og italienske Luca Parmitano tager os med ned i vandet på NASAs "Neutral Buoyancy Lab ” (nul-opdrifts laboratorium), hvor en anden astronaut træner i at arbejde i tilnærmet vægtløshed: nul-opdrift.


Andreas viser Saturn V-raket frem ved Johnson Space Center, Houston, Texas

Andreas er på NASAs Johnson Space Centre (JSC) i Houston og fortæller om hvad han har lavet der en måneds tid - og hvor han skal hen bagefter.