Følg ESA-astronaut Andreas Mogensen

Hovedpine-logbog

I rummet har det vist sig, at astronauterne oftere får hovedpine end nede på Jorden.

Der er endnu ingen, der har fundet ud af hvorfor, men nu skal astronauterne føre logbog over, hvornår det sker, så man måske kan finde ud af, om det er særlige aktiviteter, som sætter det igang, om det har med træning eller mad at gøre, hvornår under en rumtur det optræder, eller om der er andre forhold, som spiller ind.

24 astronauter skal deltage i Space Hovedpine eksperimentere og Andreas kommer ind halvvejs i dataindsamlingsfasen. Kollegaastronauterne NASAs Kjell Lindgren og JAXA s Kimiya Yui, der er på rumstationen nu, deltager også i undersøgelsen.

Spørgeskemaet er to sider lang og tager fem minutter at udfylde. Det er multiple choice med "ja / nej" eller "glidende skala svar.

Under deres første uge af en mission, udfylder astronauterne spørgeskemaet hver dag og herefter hver uge indtil slutningen af ​​deres rumflyvninger. Andreas er den første astronaut til at deltage i undersøgelsen på en kort mission, så han vil udfylde spørgeskemaet hver dag, indtil han vender tilbage til Jorden den 11. September.

Spørgeskemaet udfyldes på computer. I Soyuz rumfartøj er der dog ingen bærbare computer, så her vil Andreas bruge blyant og papir. På den internationale rumstation, vil han fotografere de første papir spørgeskemaer og sende den digitale fil til forskere på Jorden.

Se iriss bloggen om forsøget.