Følg ESA-astronaut Andreas Mogensen

Andreas Mogensen besøger TICRA

28. nov. 2015

Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, besøgte den 27. november 2015 virksomheden TICRA, der er en af Danmarks etablerede rumfartsvirksomheder. TICRA har gennem mere end 40 år været leverandør til virksomheder, som bygger satellitter. Andreas Mogensen fik under besøget et detaljeret indblik i denne danske højteknologiske rumfartsvirksomhed, og specielt TICRAs mangeårige samarbejde med Andreas Mogensens arbejdsgiver, den europæiske rumorganisation ESA.

”Alle satellitter kommunikerer med Jorden via en antenne, og vores softwareprodukter er de bedste i verden til at designe satellitternes antenner. Derfor anvendes vores produkter i den daglige drift hos alle de store satellitproducenter – såvel i USA som i Europa og Asien”, forklarer TICRAs direktør Michael Lumholt.

Mødet med Andreas Mogensen er kommet i stand i samarbejde med ESA samt Styrelsen for Forskning og Innovation under Uddannelses- og Forskningsministeriet for at give Andreas Mogensen et detaljeret indblik i TICRAs forretning og samarbejde med ESA. 

”TICRA har i international konkurrence netop vundet en kontrakt med ESA, hvor vi skal bidrage til udviklingen af den næste generation af satellitantenner”, forklarer Michael Lumholt. ”Ønsket om at være på internettet hele tiden, for eksempel når vi befinder os i et fly over Atlanten, stiller strenge krav til satellitternes antenner. TICRA er blandt de førende i verden i udviklingen af en ny antenneteknologi til fremtidens internet via satellit. Vi er stolte af at give Andreas Mogensen et indblik i vores nye ESA-projekt”.

Kontrakten er muliggjort gennem det dansk medlemskab af ESA. Beregninger foretaget af Rambøll har vist, at for hver dansk krone, der investeres i ESA, kommer der 4,5 kroner tilbage i form af ordrer og arbejdspladser i erhvervslivet. TICRA forventer, at den nye kontrakt vil medføre en forøgelse af medarbejderstaben allerede i 2016 samt et øget produktsalg i mange år fremover. 

 

Kort om TICRA

TICRA markedsfører konsulenttjenester og software til reflektor-antenne industrien. Eksport udgør mere end 95% med kunder fortrinsvis i rumfartssektoren. TICRA har jævnligt udviklingskontrakter for den europæiske rumfartsorganisation, ESA, og er på den teknologiske forkant med RF-modellering af reflektor antenner. 

For yderligere information: Michael Lumholt, Managing Director, TICRA, ml@ticra.com