Følg ESA-astronaut Andreas Mogensen

IRISSCraft - tag på rumrejse i Minecraft - Snart til undervisningsbrug

04. sep. 2015

Af André Chercka, Spilværkstedet

IRISSCraft er et projekt som forsøger at gengive IRISS missionen så præcist som muligt i Minecraft. Det er SpilværkstedetGlostrup Albertslund Produktionshøjskole, som står bag designet af denne verden. Præmissen har været at byggeriet skulle lægge sig så tæt op ad virkeligheden som muligt - netop for at give spillere en fornemmelse af lokationerne.

Vi har fokuseret på at genskabe affyringsområdet i Baikonur, Soyuz modulet og selve ISS rumstationen. Herfra skal spillere kunne bevæge sig til et område, hvor de kan bygge selv - f.eks deres egne rumstationer. Heldigvis har vi en af Danmarks bedste Minecraft teknikere som vært for serveren, så vi sigter mod at skabe et trygt miljø, hvor man kan bygge selv.

Tanken med at lave denne verden er at give børn og unge muligheden for at komme helt ind i rumrejsen igennem spillet. Vi er ikke helt i mål endnu - så vi håber på at videreudvikle mappet lidt mens den er åben for offentligheden og lægge lidt mere detailiering og interaktivt indhold ind. Vi håber at kunne åbne serveren inden for den første uge efter opsendelsen.

Indholdet fra verdenen bliver også offentliggjort i en undervisningsversion af Minecraft, så undervisere kan arbejde videre med det og forhåbentlig lave undervisningsplaner omkring spillet. Indholdet bliver præsenteret både på dansk og engelsk, så vi når ud til en bred målgruppe.

Som bonus har vi en aftale med Geoboxers om at lægge deres Mars map ud på serveren - så man kan rejse fra ISS til Mars. Det synes vi er en sjov detalje, fordi Andreas Mogensen har røbet en drøm om at komme til Mars. Nu kan han i hvert fald gøre det virtuelt. For de spillere, som finder vej op til Mars vil der også være den udfordring, at finde vand på Mars. Geoboxers har nemlig gemt vand under jorden - så det bliver spændende at se, om det bliver opdaget.